S*Golden High's Burma

- The golden little special ...

S*Golden High's Blogg

Välkommen Shai-San-War's Umbra!

 

Välkommen till katteriet Shai-San-War's Umbra! En brun aktiv burmatjej från Norrtälje född 7/11-2015 som förhoppningsvis ska paras i slutet av år 2016 vilket vi ser fram emot!

 

Så hon få ladda upp och växa till sig tills dess ... ;)

 

 

Last show of year!

 

Då var sista utställningen för i år avklarad. Alexia blev nominerad i Naerum 1/12 (Danmark) vilket var hennes sista utställning för i år. Nu väntar parning med Winnie :)

 

Amazing Alexia :)

 

Under söndagens show i Danmark blev SC S*Golden High's Alexia Yo Sweetin DVM både BIV-T , NOM och fick 1 röst i panelen :) Nu laddar vi om inför helgens show i Ljungbyhed och sedan är det inte långt kvar till World Show i Danmark då vi självklart kommer vara på plats!

 

 

Ny höst, nya tag och nystart för katteriet!

Förstår inte var tiden tagit vägen, uppebarligen har den inte räckt till för att uppdatera hemsidan på ett tag. Lite har hänt under sommaren och jag bestämde mig själv för att ta en liten paus från "kattvärlden" under sensommaren och hösten då det tro eller ej, finns annat i livet som jag också vill prioritera, som i många fall ger mer och bättre energi :) Jag har precis börjat en 3-årig kandidat utbildning, Transport Management vid Malmö Högskola med målet att jobba med avancerad logistik i framtiden, så det kräver sitt också. Jag har även fått tid att tänka igenom hur jag ska gå vidare med uppfödning och utställningsverksamheten och mer och mer börjar falla på plats.

 

Min älskade avelshona SC Tintomara's Roxita Rox "Alicia" har under sommaren blivit kastrat och flyttat till mina föräldrar i Örebro och blivit nygammalt sällskap till EP S*Activty's Moonlights Kiara "Lina". Tanken är att båda tjejerna framöver ska ställas ut i liten skala igen.

 

 

Alicia i rastgården ...

 

Alexia & Alicia

 

I höst planerar jag kull mellan Alexia & Winnie mer info under fliken "kattungar". Innan dess ska vi besöka lite utställningar. Nu närmast Tune (Danmark) 29 september. Sedan är det inte långt kvar till World Winner Show i Aalborg i oktober, will be awesome!! =D

 

Alexia har lyckats bra på show i sommar, bl.a tog hon dubbel-BIS i Gävle 6 & 7 juli ! Nu har hon bara 2 BIS kvar till titeln DSM !!

 

 

Avslutar med lite övriga bilder från sommaren som jag och katterna njöt av i Örebro där jag jobbade i stort sätt hela sommaren :)

 

Winnie njuter i gröngräset

 

Winnie tilldelades priset som 1:a ungdjur/junior i Nerikes Kattklubb 2o12 på utställning i Örebro i juni, samma helg blev han även nominerad en av dagarna :)

 

Grand old lady Lina i rastgården ..

 

Midsommar pics med Lisa!

 

.... och så blev hon mkt förtjust i mitt gamla piano .. spelade en liten skala varje dag :)

 

 

Fin bilder!

 

Sommaren har anlänt till Skåne och lite fina utomhusbilder har det blivit i veckan!

 

 

 

Bus-Lisa växer så dt knakar!

Lilla fröken växer så dt knakar och det på kort tid! Nu har hon gått över på annan mat än modersmjölkersättning sedan över en vecka tillbaka och därmed så börja hon växa! Nu är det svårt att fånga henne på bild men ett par har det blivit :)

 

 

 

I veckan fick vi besök av Kajsa med, då blev dt Lisa-mys på hög nivå!

Denmark show and pics :)

Igår var dt utställningsdags i Viby, Danmark  med Alexia! Hon blev nominerad och fick en röst i panelen om jag förstod rätt :)

 

 

Efterlängtat inköp, specialdesignad S*Golden High vippa :)

 

Delar av mitt resesällskap! PR DK*Silkyvan's Quantus, tog CAPIB!

 

I slutet av dagen fick jag besök i mitt knä!! :)

 

Sedan så vill jag bara visa dessa bilder ... min lilla violinist hemma!

 

Sunny sweet saturday

Denna vecka har verkligen gått jättefort.. nu är det redan maj månad! Idag är Lisa 7 veckor gammal, lilla snuttan. Igår kom hennes stamtavla i brevlådan, en vecka sedan jag skickade in alla papper. Dt får jag kalla snabba puckar! Så nu finns hon även HÄR i SVERAKs stamtavledatabas Findus!

 

Idag ska jag försöka njuta av dt fina värdet som är så gått dt går. Imorgon bär dt av mot Danmark för show med Alexia, eftersom jag inte ska gå assistent så ska jag ta med kameran och fota runt lite :)

 

 

I veckan har jag även varit på besök hos Susanne, SE*Caruzellen's och kikat på hennes 4 underbara bebbar :) Och naturligtvis hade jag kameran med !!

 

Så fina och goa allihopa <3

 

 

Finbesök

Då har vi haft finbesök från Linköping i helgen, en av mina BFF !! Mikaela, också Örebroare från början :) Förutom allt annat kul som vi hade för oss blev dt naturligtvis lite kattungegos med Lisa såklart!

 

 

Lite andra nytagna pics ...

 

 

 

Fredagsblogg :)

Tiden går verkligen jätte fort, här kommer lite färska bilder på Lisa som nu hunnit bli 6 veckor :)

 

 

 

 

Bus, bus , bus ....

 

Igår kom kattungepaket till Lisa från Eukanuba och Bozita Breeder Club, blev lite mer än jag hade trott ;)

Another crazy catweekend + Lisa pics :)

Då var dt dags för lite nya bilder på Lisa som i lördags blev 5 veckor! Allt går bra med henne, just nu försöker jag få över henne på annan mat vilket inte är dt allra lättaste .. men jag försöker så gott det går. Hon går delvis själv på kattlådan nu iallafall. I veckan ska jag även skicka in alla papper för registrering... officiellt kommer hon få namnet Charmian Lee Sweetin. Jag kör lite vidare på det grekiska temat. Charmian är ett namn av grektisk härstammning och betyder "delight" .. glädje. Namnet används även på en av karaktärerna i Shakespears "Antony and Cleopatra".

 

 

 Lilla alien ... Lisa :)

 

I helgen var jag och Alexia i Malmö och deltog på Sydkattens internationella kattutställning på Stadionmässan. Det var två månader sedan sist jag var på utställning, så dt var nästan så att man ade kommit av sig lite ;) Mycket katter och besökare på plats, jag gick även assistent båda dagarna. Alexia blev BIV och även nominerad på lördagen. I söndags deltog hon som enda fertila blå burma och fick hon nöja sig med ett HP, men trots det är jag jättenöjd med helgen. Träffa mkt folk är alltid kul !! Bl.a så ställde mina kattungeköpare Lotta & Micke (SE*Altona Kitten's) från A-Kullen ut sitt senaste birma tillskott båda dagarna :) Så dt var superkul att träffa dem igen eftersom dt inte blir så ofta. Alexia och jag passade även att ta kort tillsammans för fotografen Meridith Andrews som var på plats, vad jag kunde se blev det kanonbilder.. så nu väntar jag med spänning!

 

Tidningen Skånskan var även på plats och gjorde ett litet reportage på utställningen! finns att läsa HÄR

 

 SC S*Golden High's Alexia Yo Sweetin DVM ... "killer queen"

 

En av mina favoriter PR & IC DK*Silkyvan's Quantus, "Karlsson" var även på plats på utställningen, ägs av min vän Anna Zander. Han är en cremetabby färgad Cymric (långhårg Manx) och tog titeln Premier i söndags! Han var även nominerad båda dagarna. Fler av mina favoriter finns här på min hemsida under fliken Kattkompisar :)

 

Bloggpremiär på hemsidan!

Jag hade tänkt att försöka blogga lite under Lisas uppväxt, och kanske i samband med att vi varit på utställning. Nästa vecka är det dags för Sydkattens utställning i Malmö. Jag är där och ska ställa ut Alexia båda dagarna och naturligtvis gå assistent i vanlig ordning. Kom gärna dit om du har möjlighet!

 

 

Det har minst sagt varit en omtummlande vecka hemma hos oss! Jag upptäckte i onsdags morse att lilla Lisa inte var riktigt okej, så vi fick åka akut in till Hässleholms djursjukhus där hon blev inlagt och behandlad för misstänkt infektion (lunginflammation) under kvällen och natten mot torsdag, vilket var hemskt! Hon behandlades med bl.a syrgas och fick antibiotika, som tur var vände allt och jag kunde hämta henne på torsdag kvällen. Det var minst sagt oroligt, både för mig och för mamma och syster katt. Jag fortsätter behandlar henne just nu med antibiotika och så får vi hålla alla tummar!

 

Idag fyller Lisa 4 veckor, här är lite färska nya bilder på lilla hjärtat!

 

 

 

 

Never, ever letting you go sweetheart ...